Dok je čekao poziv da ide u zatvor Armin opljačkao još dvije žene

Opasni ulični razbojnik Armin Ahmedagić (34) zvani Džeger 11. maja ove godine osuđen je na dvije godine i šest mjeseci zatvora zbog pet pljački, i pušten je na slobodu do poziva da izdržava kaznu, a za to vrijeme je uspio počiniti još dva napada na žene, potvrđeno nam je iz izvora bliskog tužilaštvu.

Prijetio nožem

Radi se o razbojniku koji za žrtve bira isključivo žene, a važi za strah i trepet na ulicama. Naime, dok je čekao da ga pozovu na izdržavanje zatvorske kazne uspio je svom kriminalnom dosjeu dodati još jednu optužnicu.

Tako je Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu jer je 29. septembra 2020. godine oko jedan sat iza ponoći u Dalmatinskoj ulici prišao ženskoj osobi i uz prijetnju nožem joj oteo mobitel, a potom joj rekao: „Daj mi tašnu“, koju je ona iz straha dala, piše Avaz.

On se također tereti da je dva dana ranije u ulici Patriotske lige, prišao djevojci koja se nalazila ispred lifta zgrade u kojoj živi, a zatim joj istrgao tašnu koju je držala na ramenu te pobjegao.

Otima torbice

U optužnici je postupajuća tužiteljica predložila produženje pritvora optuženom Ahmedagiću koji je, inače, višestruko osuđivan za navedena i druga krivična djela.

Posljednja presuda izrečena mu je nakon što je priznao pet pljački. Ahmedagić je priznao da je u ranijem periodu otimao ženama torbice, a radi se o pet slučajeva drskih uličnih razbojništava.

Njemu je presudom ujedno ukinuta i mjera pritvora te je pušten na slobodu do poziva na izdržavanje zatvorske kazne, ali je to iskoristio za nove pljačke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79