Dok je Kasumović na godišnjem, 1.350 rudara ne zna hoće li dobiti topli obrok

Bez obzira na obećanje Gradske uprave Zenica da će račun Rudniku mrkog uglja (RMU) Zenica danas biti odblokiran, od toga nije bilo ništa. To je za „Avaz“ potvrdio Nijaz Vardo, predsjednik Sindikata radnika.

Podsjetimo, račun RMU Zenica je blokiran zbog duga po osnovu neplaćene naknade za korištenje građevinskog zemljišta i kamata Gradu Zenica, a radi se o dugu od 420.000 KM. Vardo je jučer kazao da je Sindikat radnika RMU dobio obećanja da će Gradska uprava danas riješiti ovaj problem.

Vardo: Do ponedjeljka sastanak - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Vardo: Do ponedjeljka sastanak FOTO: ARHIV

Međutim, danas nam je pojasnio da je Sindikatu saopćeno da je gradonačelnik Fuad Kasumović na godišnjem odmoru, te bez njega nije moguće deblokirati račun.

Na upit kada bi problem trebao biti riješen, Sindikatu radnika je rečeno da će do ponedjeljka biti organiziran sastanak na kojemu će problem biti riješen.

Nova blokada računa RMU Zenica zabrinula je brojne komorate, jer je dovela u pitanje isplatu toplih obroka i drugih doprinosa za 1.350 rudara

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79