Dok je ležao iza rešetaka redovno primao platu

Protiv Nove Panića, direktora jednog od sektora u Željeznicama RS, njegove supruge Mladenke, sina Mladena i kuma Mirka Ostojića podnesen je izvještaj Tužilaštvu zbog sumnje da su počinili brojne zloupotrebe službenog položaja, saznaje Srpskainfo.

Kako nezvanično saznajemo, svi su zaposleni u Željeznicama Republike Srpske.

Ovaj slučaj zabilježen je prošle godine, a sve se uradilo kako bi se Mladenu obezbijedila plata dok je bio u zatvoru.

– Mladen je osuđen na godinu dana zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo njegov prijatelj, a prije nego što je otišao iza rešetaka on je došao u bolnicu i žalio se da je nesposoban za rad, te otvorio bolovanje – otkriva izvor Srpskainfo.

Dalje navodi da je njemu tada otvoreno bolovanje, a nakon što je otišao iza rešetaka u bolnicu je redovno dolazila njegova majka Mladenka, koja je produžavala bolovanje, pravdajući se da on ne može doći zbog bolesti.

– Te doznake je njen suprug Novo, a koji je direktor Sektora za vuču vozova, davao svom podređenom i kumu Mirku da ih knjiži. Mirko Ostojić je to sve knjižio u zvaničnim dokumentima i to ovjeravao svojim službenim pečatom – ističe pomenuti sagovornik.

Kaže da je na osnovu toga Mladen Panić redovno dobio platu i sve naknadne, dok je bio iza rešetaka.

Portparol PU Doboj Dragana Kerkez rekla je, navodeći inicijale, da su Mladen i njegova majka Mladenka osumnjiičeni da su počinili krivično djelo zloupotrebe prava iz socijalnog osiguranja.

– Novo Panić se sumnjiči za zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja, a Okolić isto za pomenute zloupotrebe i još za povrede obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje – rekla je Kerkez.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79