Dok ju je Crnogorac davio, Bosanac čuvao stražu pa je MRTVU ZAPALILI

Kanađanka srpskog porijekla Ljiljana Simić (54) najvjerovatnije je udavljena šakama, moguće i nekim drugim pogodnim mehaničkim oruđem – navodi se u odluci Apelacionog suda kojom je produžen pritvor Radomiru Deliću osumnjičenom za učešće u zločinu.

Zbog ubistva Ljuljane Simić uhapšeni su i Dragan Todić iz Herceg Novog, koji se tereti da je pomogao u zločinu i Zoran Marić koji se sumnjiči da je direktni ubica.

Deliću je pritvor produžen na osnovu prikupljenih dokaza tokom istrage.

Iako se u samom početku mislilo da je tijelo Ljiljane Simić, nakon što je ubijena i zapaljeno, obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti gušenje. Uz to, polomljene su joj obje vilice.

– Osnovana sumnja da je D. R. počinio ubistvo proizilazi iz uviđajne dokumentacije i materijalnih dokaza pronađenih na licu mjesta na lokalitetu zaseoka Lazarica – selo Mokrina, opština Herceg Novi, kad je na toj lokaciji u neposrednoj blizini betonskog pravougaonika nalik na temelje, na kamenju pronađeno tijelo ženske osobe u ležećem položaju. Osnovana sumnja proizilazi i iz navoda iz odbrane okrivljenog D. R. koji ne spori da je kritične prilike došao sa okrivljenim M. Z. i sada pokojnom Lj. S. na navedeno mjesto, nakon čega je prema instrukcijama okrivljenog M. Z. stajao na dijelu livade između makadamskog puta i mjesta na kojem su se nalazili pokojna S. Lj. i okrivljeni M. Z, te tom prilikom sa mjesta na kojem je stajao, osmatrao prostor u pravcu makadamskog puta, kako bi pazio da neko ne naiđe za vrijeme dok je okrivljeni M. Z. zadavao udarce i lišio je života – obrazloženo je u odluci.

Kako je pojašnjeno, osnovana sumnja proizilazi i iz obdukcionog zapisnika u kojem se navodi da je smrt Simić nasilna, “nastupila usljed zatezanja vrata”.

U odluci je navedeno i da je Deliću pritvor produžen zbog opasnosti od bjekstva.

– Zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva za slučaj da se nađe na slobodi, sud je pravilno cijenio težinu krivičnog djela koje mu se stavlja na teret predmetnom naredbom o sprovođenju istrage VDT-a u Podgorici i visinu kazne na koju eventualno može biti osuđen u konkretnom slučaju i to što je strani državljanin – Bosne i Hercegovine sa prebivalištem u V. (BiH). Ovo sve ukazuje da ima razvijene socijalne veze van teritorije Crne Gore od kojih bi mogao zatražiti i dobiti pomoć u slučaju bjekstva i skrivanja – obrazloženo je iz suda.

Podsjetimo, Simićeva je nestala 6. septembra kada je iz Kotora, gdje je živjela posljednjih šest mjeseci, krenula u Kanadu gdje je provodila ostatak godine. Njen nestanak prijavila je prijateljica koja je Simić trebala da vozi na aerodrom u Dubrovnik. Neposredno prije dogovorenog polaska prijateljica je pozvala, ali joj je telefon bio isključen.

Prijateljica Simićeve, nakon više pokušaja da je dobije, obavijestila je policiju. Organizovana je potraga u koju se uključila i porodica ubijene žene. Utvrđeno je da se Simić nije ukrcala na let za Kanadu za koji je ranije kupila kartu, ali potraga za njom nije davala rezultat. Dvije nedjelje od njenog nestanka, ljudi koji su pošli da beru drva pronašli su njeno tijelo u okolini Herceg Novog.

Kao direktni izvršilac u Foči, po međunarodnoj potjernici Crne Gore, uhapšen je Zoran Marić. Uhvaćen je kada je taksi vozilom krenuo da iz Foče bježi prema Bosni. Fočanski policajci su kod Marića za pojasom trenerke pronašli ručnu bombu M75, a u rancu vojnički bajonet, ali i druge predmete i tragove koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, piše Pobjeda, prenosi Blic.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79