Foto: FENA
Dok se komšije naoružavaju i popravljaju ekonomiju u BiH se organizuju trahanijade

Dok se komšije naoružavaju i popravljaju ekonomiju u BiH se organizuju trahanijade


Umjesto da se fokusiramo na unapređenje ekonomije i rješavanje ozbiljnih problema, u Bosni i Hercegovini se i dalje forsiraju trivijalne stvari.

Na primjer, na Gelenderima u organizaciji Turističke zajednice grada Bihaća, održana je manifestacija Trahanijada, koja je okupila brojne entuzijaste ovog tradicionalnog jela.

Oko 20 ekipa iz različitih dijelova BiH, ali i iz susjednih zemalja, natjecalo se u pravljenju trahane, a događaj je privukao pažnju lokalnih građana i turista.

Umjesto da se fokusiramo na ozbiljne izazove poput sigurnosti i ekonomskih reformi, čini se da nam je važnije organizovati ovakve manifestacije.

Nakon ocjenjivanja stručnog žirija, pobjednička ekipa Pravo-suđa iz Bihaća dobila je pohvale za najbolju trahanu, dok su druge ekipe, uključujući Biciklistički klub “Daj krug”, također iz Bihaća, pokazale svoje kulinarske vještine. Dok se traju ovi festivali, stvarni problemi ostaju neprimijećeni.

Iako su na događaju bili prisutni brojni posjetitelji i turisti koji su uživali u tradicionalnoj gastronomiji, pitamo se: šta je sa našim ekonomskim napretkom?

Umjesto da se suočavamo s pravim izazovima, zabavljamo se u veselju, dok komšije grade svoje ekonomije i jačaju svoje zajednice. Manifestacija Trahanijada, iako lijepa, predstavlja samo još jedan način na koji se skreće pažnja s onoga što je zaista važno.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija