Dok se privilegovani vakcinišu van BiH pitanje je: Je li država odustala od svojih građana?

Brojne glasine kako se domaći političari i zvaničnici vakcinišu van Bosne i Hercegovine dok ozbiljan proces imunizacije u državi nikako da započne karikaturalno je krunisao Ustavni sud koji se pohvalio da je sve svoje uposlenike vakcinisao van zemlje.

Ustavni sud Bosne i Hercegovine saopćio je kako je i onako visokoprivilegirane građane, ustavne sudije ali i ostale uposlenike koji su željeli, preko veze i srbijanskih kolega vakcinisao u Užicu, samo je izostavio još jednu važnu informaciju – koja je to poruka za sve druge u ovoj zemlje.

Dok Bosna i Hercegovina bilježi visoke procente smrtnosti usljed posljedica zaraze koronavirusom, a dok se s druge strane brojevi vakcinisani još uvijek mjere promilima, ova visoka sudbena institucija narugala se u lice cijeloj državi dajući posve pogrešnu poruku. Nakon ovoga građani se mogu zapitati samo da li je država odustala od svojih građana prepuštajući ih na milost i nemilost pandemiji.

Na drugoj strani građanima Bosne i Hercegovine preostaje da i dalje poslušno poštuju mjere, zasipani apokaliptičnim metaforama dok im iz privilegirane kaste poručuju da će vakcine doći jedan dan iza ponedjeljka.

Zapravo je cijeli proces nabavke vakcina kod nas čista nepoznanice te je posve nevjerovatno da još uvijek niti jedan “kanal” nije profunkcionisao. Sad kad vakcinisanje privilegiranih preko granice zaživi te i druge institucije krenu s sličnim pristupom imunizaciji pitanje je kad će ovaj proces doći na zelenu granu prenosi Klix.

Prof. dr. Kacila napustio sjednicu: Ko god može i gdje god može neka se vakciniše, ovo je rasulo

Indikativno je da je jučer ugledni ljekar Mirsad Kacila napustio sjednicu “Ad hoc tima” za pregovore s proizvođačima vakcina poručivši građanima da “ko god može i gdje god može neka se vakciniše”.

“Čekajući uvaženu gospodu da nešto naprave, bojim se da to neće dočekati”, kazao je on tada.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79