Dok te mami, šećerom te hrani: Medom obmanjivao kupce

Banjalučki policajci podnijeli su izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka protiv Banjalučanina Janka Kantara (48) zbog sumnje da je obmanjivao potrošače prodajom nekvalitetnog meda.

Kantar, koji je bio odgovorno lice u firmi „Medolino“, sumnjiči se i da nije uredno vodio poslovne knjige.

Iz Policijske uprave Banja Luka su saopćili da se 48-godišnjaka sumnjiči da je 2017. godine kao odgovorno lice firme stavio u promet u većim količinama svoj med, koji po kvalitetu nije odgovarao onome koji je bio na deklaraciji proizvoda. Na taj način je obmanuo potrošače.

Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni u knjige koje je bio obavezan da vodi, unosio netačne podatke o količini otkupljenog meda od pčelara, koje je kasnije prodavao kao svoje vlasništvo.

Kantar se tereti za krivična djela obmanjivanje potrošača i povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izvještaja i njihovo falsificiranje ili uništavanje.

Istražitelji su tokom istrage obavili i inspekcijske kontrole, a saslušan je i veći broj osoba, što će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79