Dok traje vruće političko ljeto: Čović pliva u Trebižatu i “bježi” u planine

Dok traje vruće političko ljeto, a njegov politički saveznik, lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, doživljava teške trenutke na političkom, pa i privatnom planu, predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine, Dragan Čović, je na pristojnoj udaljenosti – u sigurnoj hladovini.

Dok se voda razbistri

Politički lukav, stari ziheraš Čović najprije je prešutio Inzkovu zabranu negiranja ratnih zločinaca, a potom ignorirao i dolazak Christiana Schmidta, piše Radiosarajevo.ba.

Mudro čekajući da je “voda malo razbistri” Čović je bezmalo nestao iz javnosti, a onda je, kako piše portal Hercegovina.info po prvi puta otkako je na čelu HDZ-a BiH – “zaplivao na duplerici jednih novina“.

Prije toga se uspeo na Čabulju. Novinari “Večernjeg lista” su ga sreli kako planinari. Pristao je odmah dati im i izjavu.

“Planinariti sam počeo rekreativno, ponajprije jer sam ljubitelj prirode i čistog zraka, a onda je planinarenje postalo moja velika strast. Osim toga, dobro je i za zdravlje i odmak od svakodnevnih političkih i drugih stresnih situacija”, izjavio je Čović pri “slučajnom susretu” na Čabulji, piše Hercegovina.info.

Te noći sam preplivao Trebižat

Sutradan, opet slučajno, šale se kolege sa hercegovačkog portala, novinari “Večernjeg” sreli su Čovića na Trebižatu, te njega i ekipu fotografirali na ručku i kupanju.

“Osvježenje u čistoj i bistroj rijeci potražio je i Dragan Čović. Posjetitelj, uz plivanje, mogu uživati i u sokovima sa skakaonice, ali i prizorima poput onih u romanu Robinson Crusoe”, prenosi “Večernji”.

“Neki kažu da miriše na PR iz nekih minulih vremena, ima ih i što viču “bravo predsjedniče”. Koji su u pravu saznat ćemo uskoro. Vrijeme otkriva što i najbolji PR skriva”, zaključuje Hercegovina.info.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79