Dok u RS-u još uvijek nema dovoljno vakcina, Cvijanović hvali Srbiju: I mi dijelimo njihov uspjeh

Predsjednik Republike Srpske, Željka Cvijanović izjavila je danas da je strateški interes Srpske realizacija zajedničkih projekata sa Srbijom kao što su “Buk Bijela”, Aerodrom Trebinje, gasifikacija Republike Srpske i izgradnja auto-puta.

– To su projekti za koje su zainteresovani naši građani i sigurna sam da će se te stvari realizovati, kao što su se realizovale i sve druge, rekla je Cvijanović novinarima nakon sastanka u Beogradu sa premijerom Srbije Anom Brnabić.

Cvijanović je istakla da Srbija i Republika Srpska godinama dobro sarađuju i trude se da realizuju projekte koji su dobri za građane.

– Uvijek je najvažnije da su to oni projekti koji se i realizuju sa Srbijom i zbog toga postoji uvjerenje da su to one stvari koje će sigurno trajati, dobre stvari i jednima i drugima, rekla je Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je čestitala Srbiji na svemu što je uradila tokom krize i što je uspjela da se pozicionira na vrhu ozbiljnih država.

Ona je navela da i Republika Srpska, zahvaljujući jakoj Srbiji, zna da ima i određeni komoditet i određenu sigurnost kada je u pitanju ova epidemiološka situacija.

Cvijanović je istakla da je zadovoljna zbog činjenice da se Srbija, po ko zna koji put, i u ovoj krizi pokazala kao jaka i ozbiljna država sa svim svojim mehanizmima koje je stavila u punu funkciju.

– Čestitam Srbiji na svemu onome što je uspjela da uradi tokom ove krize i pozicionira se na vrhu ozbiljnih država, uspješnija od mnogih u Evropskoj uniji i šire, a mi u Republici Srpskoj zagledani u te uspjehe zato što znamo da ih i mi na određen način djelimo, rekla je Cvijanovićeva.

Predsjedica Republike Srpske se još jednom zahvalila za realizaciju brojnih projekata koji su u proteklim godinama, kako je rekla, ostavili trag širom Republike Srpske i za posvećenost Vlade, premijera i predsjednika Srbije tome, javlja Srna.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79