Dok za Hrvatsku treba ,,tona papira”: Kilometarske kolone bh. turista okrenule se prema Crnoj Gori

Tokom vikenda, a čak i danas, pred graničnim prijelazima u Crnoj Gori stotine automobila čekaju u redu da uđu u ovu državu, i nakon jedne godine pauze zbog pandemije, osjete čari morskog kupanja.

I dok su u Crnoj Gori uvjereni da će dostići turističke cifre iz 2019. zbog liberalizacije ulaska, koji ne predviđa nikakav test, u Hrvatskoj je posve drugačija priča.

Od naših građana se traži jedna od tri vrste potvrda da nemaju koronu, a dodatno i dokaz o unaprijed izvršenoj uplati hotela u toj zemlji.

Ako je suditi prema slikama na graničnim prijelazima prema Crnoj Gori, Bosanci i Hercegovci odlučili su da ih niko ne ponižava uplatama unaprijed i turističku rutu okrenuli ka gostoljubivijoj Crnoj Gori.

Na graničnom prijelazu Zupci Granična policija BiH na izlazu za naše turiste otvorila je čak tri trake, kako bi manje čekali.

Jutros od sedam sati već je prešlo više od hiljadu putnika, iako je u pitanju radni dan, a kolone vozila i dalje pristižu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79