Dokazi iz Sky aplikacija: U cjelosti potvrđena optužnica protiv 14 lica u predmetu “Staza”

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine potvrdilo je da je primilo informaciju da je u cjelosti potvrđena optužnica protiv 14 lica u predmetu kodnog naziva “Staza”, sa dokazima iz “Sky” aplikacija, u vezi sa organizovanim kriminalom i neovlaštenim prometom droge.

Riječ je o predmetu “Dragan Pejović i drugi” koje optužnica tereti, između ostalog, za organizovani kriminal i neovlašten promet više stotina kilograma skanka, uglavnom iz Crne Gore i Srbije, na teritoriju BiH i daljeg krijumčarenja prema zemljama EU, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dileri iz akcije “Staza” kvadovima marihuanu prevozili iz Crne Gore u BiH, primopredaja obavljena kod poznatog sarajevskog hotela

Iz Tužilaštva BiH je 15. juna saopšteno da su optuženi u predmetu “Staza” uglavnom djelovali na području Trebinja, Foče, Istočnog Sarajeva i Gradiške, a bili su povezani sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa koje djeluju u susjednim zemljama i ugrožavaju bezbjednost u regionu.

U okviru ovog predmeta korišteni su podaci dobijeni iz “Sky” aplikacija, posredstvom međunarodne pravne pomoći, a optuženi su Dragan Pejović /38/, ranije osuđivan, Milijan Mijović /38/, Anđelko Milošević /47/, Aleksa Mališ, /25/, Mišo Miljanić /37/, ranije osuđivan, Miloš Kovačević /24/, Dušan Mićanović /31/ ranije osuđivan i Nemanja Prnjat /32/.

Optuženi su i Milan Mićanović /39/, ranije osuđivan, Goran Novčić /53/, Vladan Kovačević /34/, po zanimanju policijski službenik, zaposlen u Graničnoj policiji BiH, Bojan Ćalasan /37/, ranije osuđivan, Milan Rašević /27/, ranije osuđivan i Dražen Salamadija /27/.

Prvoosumnjičeni u ovom predmetu Dragan Pejović nedavno je iz Srbije izručen pravosuđu BiH, te je upućen prijedlog za produženje pritvora nakon potvrđivanja optužnice, a za optuženog Vladana Kovačevića, policijskog službenika Granične policije BiH, zatražena je mjera zabrane obavljanja službene dužnosti.

Navode optužnice Tužilaštvo će dokazivati pozivanjem većeg broja svjedoka i stručnih vještaka, kao i prilaganjem oko 200 dokaznih materijala.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79