Doktor iz Turske poručio: Sarajlije će opet pobijediti, kao i u najgorim vremenima

Tokom najgorih vremena Sarajevo i građani Sarajeva su izašli kao pobjednici. I ovaj COVID-19 će pobijediti. Objavio je to na Facebooku prof. Bilgin Sait, specijaliste interne medicine iz Turske, koji ovih dana boravi u Sarajevu.

On i doc. dr. Siran Keske, na poziv Harisa Vranića, ministra zdravstva KS došli su da podijele iskustva s ljekarskim timom Opće bolnice.

“Zahvaljujem se ministru Vraniću, divnom kolektivu Opće bolnice Sarajevo, mnogim mojim divnim prijateljima iz cijele Bosne i Hercegovine i mom heroju, dr. Gavrankapetanoviću”, napisao je u ljekar u prestižnoj Američkoj bolnici u Istanbulu.

Opća bolnica već skoro tri mjeseca radi po programu Američke bolnice u Istanbulu, a cilj ove posjete je dodatno unapređenje iskustava.

Uz emotikon smiješka, prof. Sait je naveo i da bi želio upoznati Elmedina Konakovića.

“Neki mediji prenose da sam njegov lični doktor, red bi bio da ga upoznam”, naveo je Sait koji je naglasio i da je vakcinisan u Istanbulu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79