Doktor iz Tuzle oduševio Sandžak: Alija je rekao da smo mi jedna duša, jedan narod!

Profesor sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i medicinski direktor UKC Tuzla, Šefik Umihanić svojom izjavom oduševio je javnost u Sandžaku.

 

Naime, prof. Umihanić dio je medicinskog tima koji je stigao u Sandžak, povodom teške epidemiološke situacije i ogromnog broja oboljelih u ovom dijelu Srbije.

Umihanić, inače zastupnik u Skupštini Tuzlanskog kantona, poručio je da Sandžak i Bosna su jedna duša i jedan narod, te citirao riječi Alije Izetbegovića vezane za narod u Sandžaku.

Njegovu izjavu pročitajte u nastavku:

“Ovo je pedesetogodišnji prof.dr Šekib Umihanić, tuzlak (rođen u Živinicama) koji je došao u Novi Pazar sa ekipom ljekara iz Bosne i Hercegovine.

Prof. dr Umihanić je radio u Sad, Slovačkoj, Austriji i Turskoj, danas na Kliničkom centru u Tuzli.

Na pitanje, zašto se odlučio da dođe i pomogne ljekarima u Novom Pazaru, kazao je:

“Mi smo jedan narod, jedna duša. Citiraću rahmetli Aliju Izetbegovića koji je u pismu generalnom sekretaru OIC-a rekao: Iako je Sandžak izvan granica Republike Bosne i Hercegovine, mi trajno ostajemo zainteresavni za taj dio našeg naroda. Ja samo sprovodim emanet u djelo”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79