Doktor snimio šta se dogodi vašem tijelu ako progutate bateriju

Jeste li se ikada zapitali što bi se moglo dogoditi vašem tijelu ako progutate bateriju? Doktor Anthony Youn, koji objavljuje na TikToku pod imenom @tonyyounmd, objavio je video koji otkriva odgovor na to pitanje.

Video pogledajte OVDJE.

Na početku videozapisa, naslovljenog Zašto ne biste trebali progutati bateriju!, Dr. Youn stavi malenu okruglu bateriju na krišku šunke, a zatim nalije vodu na vrh. Šunka bi u ovom slučaju trebala predstavljati jednjak, a voda slinu.

 

Zatim dr. Youn pokazuje kako baterija i meso izgledaju nakon što prođu dva sata i mnogi će se složiti da je to poprilično šokantan i zabrinjavajući prizor. Nakon tri sata kiselina u bateriji gotovo je probušila rupu kroz šunku.

Iako su pojedinci zbijali šale o tome kako su “baš planirali pojesti bateriju za ručak”, javili su se i oni koji su imali iskustva s gutanjem ove opasne stvari.

“Progutao sam bateriju kad sam imao osam godina i nikada to nisam nikome rekao. Prilično sam siguran da je nikad nisam izbacio, a imam 19 godina”, napisao je jedan od njih.

Youn je vrlo brzo odgovorio onima kojima je sve ovo bilo smiješno: “Znam da se ovdje puno šalim, ali ovo nije šala. Baterije držite podalje od djece i kućnih ljubimaca. Mogu biti jako opasne!”

Kad baterija zaglavi u grlu, uzrokuje proizvodnu struju koja može potaknuti otpuštanje otrovne hemikalije poput alkalnog elektrolita. To može dovesti do unutarnjih oštećenja koja mogu uzrokovati opekline u roku od samo nekoliko sati. Čak i ako bateriju izvadite iz tijela, šteta može biti nepovratna, piše Independent.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79