Doktori u strahu: Svi koji su bili po noćnim klubovima su pozitivni, na jesen će to eskalirati

Doktori u strahu: Svi koji su bili po noćnim klubovima su pozitivni, na jesen će to eskalirati


Liječnici obiteljske medicine u strahu su od jeseni. Traže hitan sastanak s ministrom zdravstva Vilijem Berošem.

Ponovo upozoravaju da ih nedostaje.

“Povećan je broj onih koji se s febrilnim stanjima javljaju najčešće s povratka s mora, gotovo svi su izjavili da su bili po noćnim klubovima i svi koji su bili po noćnim klubovima nakon testiranja su pozitivni”, kazala je Slava Posenjak-Pavišić, liječnica obiteljske medicine, za RTL Danas.

Već dugo upozoravaju kako su zbog silne papirologije postali administratori. Uz koronavirus na jesen dolazi i gripa, a njih nedostaje.

“Primjećujemo, barem ja u svojoj ordinaciji, da će to na jesen eskalirati jer ako počne škola, ako počnu febrilna stanja, onda je u tom slučaju pitanje koga primiti u ordinaciju, koga prvog testirati, pa ga primiti onda ako je negativan”, rekla je Posenjak-Pavišić.

Tražili su sastanak s ministrom. “Poslat ćemo im poziv početkom sljedećeg tjedna, ovisno o obavezama ministra Beroša organizirat ćemo taj sastanak.

Sastanka će biti. Moći ćemo proći sva pitanja koja ih muče. Razgovarat ćemo o svemu. HZZO provodi određene postupke informatizacije poslovanja, smatramo da će ubrzati neke stvari za liječnika da se ne bavi administriranjem nego da se može posvetiti pacijentu”, poručio je Tomislav Dulibić, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija