Doktori utvrdili nekoliko preloma: Roditelji iz Srbije privedeni nakon smrti tromjesečne bebe u Beču

Nakon smrti tromjesečne bebe, roditelji su privedeni u Austriji, a pretpostavlja se da je beba umrla od trauma usljed potresa.

Bebu je početkom februara majka donijela u hitnu službu u bečkom okrugu Otakring, ali već tada je bila bez svijesti, a doktori su utvrdili i nekoliko preloma.

Iako su se doktori nesebično borili za njen život, svi napori su bili uzaludni zbog teške povrede mozga. Roditelji, oba iz Srbije, 29-godišnji otac i tri godine mlađa majka, su sinoć privedeni nakon što je pregledana medicinska dokumentacija i postojala sumnja u njihovu umiješanost.

Nina Busek, portparolka javnog tužilaštva, izjavila je da roditeljima još nije određen pritvor, ali da postoje dokazi da je beba pretrpjela tešku traumu, s prelomljenim kostima.

Obdukcija tijela je naređena kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Roditelji nisu još saslušani jer su u šoku, a imaju i dvogodišnju ćerku koja je trenutno smještena u hraniteljsku porodicu. Policija nastavlja istragu kako bi razjasnila okolnosti ovog tragičnog slučaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79