Doktorica u Austriji vakcinisala 60 ljudi koristeći istu injekciju!

U jednom postrojenju austrijskog koncerna “Voestalpine”, u mjestu Murzzuschlag, jedna doktorica je prilikom davanja vakcine koristila istu špricu za vakcinaciju više osoba.

Kako piše austrijski “Kleinezeitung”, oko 60 zaposlenih u kompaniji pogođeno je ovim ljekarskim propustom i oni će se morati testirati na HIV i hepatitis.

Kompanija koja je bila zadužena za vakcinaciju “Vamed” izrazila je duboko žaljenje zbog ovog slučaja i najavila da će insistirati na potpunom rasvjetljavanju svih okolnosti ovog slučaja, a doktorica je privremeno suspendirana do okončanja istrage.

Doktorica Radno-medicinskog centra “Vamed” trebala je vakcinisati zaposlenike koncerna “Voestalpine” protiv koronavirusa, ali joj se dogodio ovaj propust.

Iz koncerna “Voestalpine” istakli su da im nije jasno kako u centru za vakcinaciju može biti propusta u vezi s kvalitetom i higijenom.

Glasnogovornik “Vameda” Ludwig Bihler potvrdio je da su ustanovljeni propusti kod vakcinisanja više osoba.

“Detaljnom provjerom je ustanovljeno da je doktorica, koja je provela vakcinaciju, materijal za davanje vakcine djelimično pogrešno primjenjivala”, dodao je Bihler.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79