Dolazi nam proljeće: Temperatura u BiH će u narednim danima biti i do 21 stepen

 

Jutros je u našoj zemlji sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a takvo vrijeme će nas pratiti i u popodnevnim satima, dok je u drugom dijelu dana moguće i ponegdje oblačno vrijeme. U narednim danima raste temperatura.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 14 i 20 stepeni Celzijusa, a vjetar će danas biti slab južnog i jugozapadnog smjera.

U glavnom gradu je sunčano uz umjerenu oblačnost, a najviša dnevna temperatura zraka iznositi će oko 18 stepeni.

Ono što treba istaći jeste da nas narednih dana očekuju visoke temperature, ali kišobrane još nećemo odlagati. Bez obzira na visoke temperature, kiša se uglavnom očekuje na zapadu i sjeverozapadu Bosne, dok u većem dijelu zemlje rijetko može pasti malo kiše.

Najviša dnevna temperatura za prvi radni dan u sedmici iznositi će između 12 i 17 stepeni.

U utorak također pretežno oblačno prije podne, dok se smanjenje oblačnosti očekuje u drugom dijelu dana. Jutarnja temperatura zraka većinom će iznositi između 4 i 8, na jugu do 10, a najviša dnevna temperatura zraka ići uglavnom između 11 i 17 stepeni.

U srijedu i četvrtak nas očekuje osjetljivije zatopljenje gdje će jutarnja temperatura zraka većinom biti između 3 i 7, na jugu do 10, dok će najviša dnevna temperatura zraka ići i do 21 stepen piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79