Dom zdravlja Kantona Sarajevo zaposlit će 16 ljekara na neodređeno vrijeme

Domovi zdravlja Kantona Sarajevo početkom godine zaposlili su 40 ljekara, a ugovor je zasnovan na tri mjeseca te je istekao prvog maja, ali bi neki ponovo mogli dobiti posao. Tim povodom za Klix.ba govorio je glasnogovornik ove ustanove Arman Šarkić.

Po isteku ugovora, prvog maja, ljekari su ostali bez posla s obzirom na to da im ugovor nije produžen, a Šarkić tvrdi da će 16 ljekara biti zaposleno na neodređeno vrijeme.

“Bitno je bilo istaći da je to bio mehanizam zapošljavanja tokom pandemije i bio je određen na tri mjeseca. Nama ugovori na određeno od tri do šest mjeseci samo otežavaju. Zaposlit će se 16 ljekara na neodređeno vrijeme, a u planu je još 14. S obzirom na to da dosta ljekara ide u penziju te će nam kadar biti potreban”, kazao je.

Nastavlja da oni kao Dom zdravlja ipak trebaju saglasnost Zavoda za zdravstvenu zaštitu zbog toga što oni isplaćuju plate.

“Pratit će se trenutne potrebe Doma zdravlja, a sve što se bude provodilo u budućnosti bit će u dogovoru s Vladom Kantona Sarajevo i Zavoda za zdravstvenu zaštitu”, kazao je.

Podsjećamo, četrdeset ljekara, koji su bili zaposleni na ugovor u trajanju od tri mjeseca, zaposleno je sufinansiranjem zapošljavanja medicinskog kadra između Doma zdravlja KS i JU Služba za zapošljavanje KS.

Za ugovore o radu s nezaposlenom osobom JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo je tri mjeseca refundirala sredstva, u ukupnom iznosu od 2.500 KM po novouposlenoj osobi sa VSS .

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79