Domišljati vlasnici kafića u Italiji sjetili se kako izigrati vladine propise

Italijani su domišljati kada je riječ o izvrdavanju zakonskih ograničenja a posljednji primjeri stigli su kada su donesene restrikcije usljed širenja broja zaraženih koronavirusom.

Aldo Manoieri, vlasnik kafića Bar Plaza Cafè u Catanzaru Lidu, uredno je, već prve noći, zatvorio kafić točno u ponoć. Svi su gosti izišli, vrata su zaključana, svjetla su pogašena, prenosi Jutarnji list.

Samo petnaest minuta kasnije svjetla su upaljena, vrata su otvorena, gosti su se vratili, a stigli su i novi.

Njegov kafić inače radi danonoćno i po toj osnovi plaća i porez, pa ne mora zalijepiti obavijest o radnom vremenu (budući da je permanentno).

Karlota (Carlotta) i Bepe Faćini (Beppe Fachini), vlasnici kafića Mavit Bar, smješten odmah nasuprot Željezničke stanice u Bolonji, sada zatvaraju u ponoć, po uredbi, a otvaraju u jedan sat poslije ponoći.

U vladinoj uredbi, na temelju dekreta o vanrednom stanju usljed zdravstvenih prilika, lijepo i jasno piše da svi ugostiteljski objekti moraju biti zatvoreni najkasnije u ponoć.

Međutim, nije propisano od kojeg sata objekti smiju ponovo biti otvoreni za goste.

Širom Italije se lokali zatvoreni u ponoć otvaraju ponovo, ako ne petnaest minuta iza ponoći, a ono u jedan, “držeći se zakona kao pijan plota”, piše Jutarnji list.

Najdomišljatiji su u Napulju i okolici. Đuzepe De Luka (Giuseppe De Luca), guverner Kampanije, donio je zbog toga oblasnu uredbu da svi ugostiteljski objekti moraju biti zatvoreni od 23:00 do 5:00.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79