Donesena nova odluka: Evo do kada će nastava u Kantonu Sarajevo ostati po istom modelu

Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS donijelo je danas novu odluku u vezi odvijanja nastave u Kantonu Sarajevo.

– Uvažavajući naredbe, mjere i preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, koje su usmjerene na prevenciju širenja infekcije COVID-19, obavještavamo Vas da Uputstvo o organizaciji i realizaciji odgojno-obrazovnog rada u osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo u školskoj 2020/2021. godini za period od 23. oktobra do 6. novembra 2020. godine ostaje na snazi do 4. decembra 2020. godine.

Napominjemo da su škole dužne pratiti aktuelnu epidemiološku situaciju i sve aktivnosti organizirati na način koji osigurava zaštitu zdravlja učenika i radnika. Ministarstvo kontinuirano sa nadležnim organima i institucijama pažljivo analizira stanje na terenu radi eventualnog donošenja novih mjera i smjernica za odvijanje neposrednog odgojno-obrazovnog nastavnog procesa u školama, navode iz Ministarstva obrazovanja KS.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79