DOSTA JE BILO: Roditelji bošnjačke djece iz Srebrenice protestuju ispred škole…

U Prvoj osnovnoj školi u ponedjeljak je proslavljena slava Sveti Sava, a na društevnim mrežama su se pojavile fotografije učenika koji veličaju četnike u prostorijama škole.

Pored protesta upozorenja, roditelji će danas Upravi škole predati neke zahtjeva, a jedan od njih je da se formira savjet roditelja koji ima određenu ulogu u radu škole.

Zamjenik načelnika Općine Srebrenica Hamdija Fejzić je osudio ovako ponašanje učenika i pozvao direktora da se javno izvini roditeljima i njihovoj djeci.

I potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić saopštenjem se oglasio i kazao da je skandalozna fotografija učenika srpske nacionalnosti u Prvoj osnovnoj školi u Srebrenici, na kojoj, nakon proslave slave Sveti Sava, veličaju četnike, odraz stanja i ambijenta u kojem djeca Bošnjaka u ovom gradu, ali i u drugim gradovima u ovom entitetu žive i pohađaju nastavu.

Roditelji će samo jedan čas nastave da bojkotuju, jer kako su ranije rekli, ne žele da njihova djeca gube časove, a ako Uprava osnovne škole ne odgovori onda će definisati sljedeće korake u traženju svojih prava.

Komentari