Dostavljen izvještaj Vladi KS: Svi grijesi direktora “Sarajevošuma” Halila Sulejmanovića

Na inicijativu Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom Kantona Sarajevo, a zbog uočenih nepravilnosti u postupku izbora, imenovanja ili organizaciji i rukovođenju radom javnih ustanova, počelo je razrješenje odgovornih direktora javnih preduzeća.

Veliko iskustvo

Vlada Kantona Sarajevo sve to radi na osnovu izvještaja koji su sa svojim timovima uradili šef Ureda Erduan Kafedžić, a kojem u radu pomaže savjetnik za borbu protiv korupcije Erik Larson (Eric) iz Američke ambasade u BiH, bivši tužilac s međunarodnim iskustvom.

Ispitano poslovanje

Kako trenutno stvari stoje, prvi će bez fotelje ostati Halil Sulejmanović, izvršni direktor „Sarajevošuma”. Naime, u ovom preduzeću jučer su smijenjeni članovi Nadzornog odbora sada je na redu njegova smjena.

U galeriji možete pogledi opširnije ko je sve tražio da se ispita poslovanje direktora Sulejmanovića te šta je sve otkriveno. U izvještaju dostavljenom Vladi KS, između ostalog, se navodi, da je Ured utvrdio kako Sulejmanović ne ispunjava uvjet iz Statuta preduzeća koji se odnosi na traženo radno iskustvo.

Podsjećamo da se Sulejmanović našao u središtu afere prije nekoliko godine dok je bio na čelu Boračkog zadružnog saveza FBiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79