Dovodila Ukrajinke u Mostar i navodila ih na prostituciju: Evo šta je kazna!

Ukrajinka Nataliia Nachinkin koja je optužena za navođenje na prostituciju mladih Ruskinja i Ukrajinki na području BiH, sporazumno je priznala krivicu.

Sporazumnim priznanjem, njoj je previđena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i jednog mjeseca, kao i oduzimanje predmeta koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela.
Sporazumnim priznanjem, Nachinkin je u potpunosti prihvatila odgovornost za krivično djelo za koje je tereti Tužilaštvo BiH, te se odrekla prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju joj na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

“Ovaj predmet predstavlja dio obimne istrage, uključujući i međunarodnu pravnu pomoć i komunikaciju sa partnerskim institucijama i agencijama, a u optužnici se navodi da je optužena, radi sticanja nezakonite imovinske koristi, vrbovala strane državljanke, uglavnom sa područja Ukrajine i Rusije, te ih dovodila u BiH, pronalazila smještaj i iskorištavala radi pružanja seksualnih usluga za novac”, navodi se u zvaničnom soapćenju Tužilaštva BiH.

Nakon razmatranja sporazuma, Sud BiH ga je prihvatio te je optuženoj izrečena navedena kazna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79