Dr. Dizdarević: Kako je Seka specijalizirala, kad uopće nije bila u Sarajevu?!

Dr. Kemal Dizdarević gostovao je u sinoćnjem programu Face televizije. Kazao je da dr. Sebiji Izetbegović “završavaju stvari, a ona pojma nema šta joj završavaju!”

“Ako je Sebija dobila specijalizaciju ’92, a znamo da nije bila u Sarajevu, onda je pitanje kako je imala mogućnost da aplicira na specijalistički ispit! Sumnjiv je način na koji je obavljena specijalizacija!

Postoji specijalizantska knjižica, lako je provjeriti da li je čovjek koji je trebao četiri godine biti na specijalizaciji zaista bio!

Kada studenti medicine završe fakultet postaju doktori, a ako su bili iznad prosječni imaju mogućnost da se dodatno edukuju na dva načina: praktični, kroz specijalizaciju gdje doktori uče kako liječiti pacijente i drugi kroz akademsku karijeru. Svaki doktor koji je imao prosjek iznad osam, imao je mogućnost da aplicira na postdiplomski! Kada to završe, prave istraživanja, pišu magistarski rad i brane tezu pred komisijom! Specijalizant je doktor u treningu!

Ako je Sebija dobila specijalizaciju ’92, a znamo da nije bila u Sarajevu, onda je pitanje kako je imala mogućnost da aplicira na specijalistički ispit! Sumnjiv je način na koji je obavljena specijalizacija! Postoji specijalizantska knjižica, lako je provjeriti da li je čovjek koji je trebao četiri godine biti na specijalizaciji zaista bio! Sebija nije bila u Sarajevu i nije mogla završiti kompletnu specijalizaciju! Lako je provjeriti je li bila u Zagrebu, tamo ima dosije, moraju biti prijave za polaganje ispita! To je vrsta matične knjige!

U Zagrebu je navodno položila 10 ispita, u Sarajevu su joj povjerovali na riječ! Postdiplomski studij u Sarajevu se ne može staviti u korelaciju sa studijem u Zagrebu! Kada se završi postdiplomski, dolazi se do doktorata, a on podrazumijeva istraživanje koje je pod kontrolom mentora! Ispalo je da je ista osoba i mentor i predsjednik komisije za odbranu doktorata – Asim Kurjak, a to ne može biti! Vidi se iz papira da je on predsjednik komsije, ali ne zna se ko je mentor, ko je mentorisao istraživanje, pomagao! Njoj završavaju stvari, a ona nema pojma šta su joj završavali! Sebija priča jedno, a oni drugo, baca maglu ljudima u oči! Njihovi botovi napadaju ljude, prijete i vrijeđaju i tako ostvaruju vlast.

Ona je simbol dekadence koja nam se dešava, uskoro će doseguti svoje dno! Ovo je primjer onoga što oni rade! Nju su branili i slobodni i neslobodni intelektualci! Ovako ostvaruju svoj utjecaj i onda plaše ljude! Medicinu su uglavnom završavali uporni, a ne pametni! Ono malo što je bilo pametnih je pobjeglo, a ovi su se tako jako uvezali da se kroz tu mrežu ne može prodrijeti!” – kazao je ovo dr. Dizdarević na televiziji Face.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79