Dr. Dragan Stevanović odgovorio Abdulahu Skaki: Najavio kada će podnijeti ostavku

Dragan Stevanović treba podnijeti ostavku, insistirao je još uvijek aktelni gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka u toku sinoćnjeg gostovanja na FACE TV.

-Dragan Stevanović je obećao da će podnijeti ostavku na mjesto zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva, ako Bogić Bogićević ne bude izabran za gradonačelnika. Evo pozivam Dragana Stevanovića da održi to obećanje i podnese ostavku – izjavio je Skaka.

Sličnu izjavu dao je malo ranije, u toku gostovanja na istoj televiziji, SDA-ov “mladi jastreb” iz Skupštine KS Haris Zahiragić.

U izjavi za Oslobođenje Dragan Stevanović je otvoreno kazao kada će izvršiti ovo svoje obećanje.

– Kada budemo izabrali gradonačelnika bez njihovog mešetarenja iz SDA ja ću odmah podnijeti ostavku na mjesto zamjenika predsjedavajućeg GV Sarajeva. Oni žele da ja podnesem ostavku, jer bi to značilo da se cijeli postupak izbora rukovodstva GV i gradonačelnika Sarajeva vraća na početak i njima stvara prostor za nova mešetarenja, kazao je Stevanović.

Inače, neposredno nakon Skakinog gostovanja Stevanović je putem Facebooka prokomentariosao izjave gradonačelnika Sarajeva.

– Kada mi “moralni” Skaka, koji je lopovlukom došao na mjesto gradonačelnika i lopovlukom spriječio izbor Bogićevića za gradonačelnika, priča o moralu, onda znam da njegov moral i moj moral nisu ista misaona imenica.

Bivši gradonačelniče, znam zašto ti smetam, ali neće moći ovaj put. Nijedna prljava rabota neće te dovesti na čelo ovog grada.

Valjda je i tvojoj pameti jasno nakon ovih 30.000. građana Sarajeva koji su ti to poručili, napisao je Stevanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79