Dr. Ekrema Mujarić nakon vakcinacije: “Javile su se blage nuspojave kao što je blagi bol na mjestu uboda vakcine ili osjećaj blagog umora”

Doc. dr. Ekrema Mujarić, internistica kardiologinja u Kantonalnoj bolnici Zenica, bila je gošća  izdanja emisije “Dobar dan BiH” na televiziji Hayat.

Sa njom su razgovarali o vakcinaciji koja je počela u ovoj bolnici. Otkrila je i da se sama vakcinisala prije nekoliko sati, te da se osjeća dobro.

– Osjećam se vrlo dobro. Nekoliko mojih kolega je primilo vakcinu protiv koronavirusa i kao što je preporučeno javile su se blage nuspojave kao što je blagi bol na mjestu uboda vakcine ili osjećaj blagog umora, a par kolega je kazalo da im se povisila temperatura, a bila je oko 37 do 37,5. Trebam naglasiti da se sve nakon nekoliko sati povuklo i sve je sada uredu – kaže Mujarić.

Kada je u pitanju obavljanje poslova ljekara koji su vakcinisani Mujarić govori da su se svi nakon vakcinacije najnormalnije vratili svojim poslovnim obavezama.

– Naše kolege koji su jučer vakcinisani su već na poslu. I ja sam danas nakon vakcinisanja nastavila obavljati svoje obaveze. Dakle svi se dobro osjećamo i na radnom smo mjestu.

Ističe da i pored toga što kasnimo sa procesom imunizacije, svaka vakcinacija je dobrodošla.

– Ovo je jedina mogućnost borbe protiv ove pandemije koja traje već godinu dana. Sve dosadašnje velike zarazne bolesti su samo vakcinama uspjele da se zaustave, a također se nadamo da će tako biti i ovaj put. Primjetno je da su naši ljekari psihički rasterećeniji nakon vakcinacije – dodaje doktorica Mujarić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79