Dr. Mustafa ef. Cerić: Molim odgovorne da provjere jesu li Vučićeve vakcine ispravne!

Oštar komentar na dolazak predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, u Sarajevo i na donaciju vakcina Bosni i Hercegovini imao je bivši reis-ul-ulema, Mustafa Cerić. On se u svom Facebook obraćanju obrušio na vladajuće u BiH, navodeći da je “jad i bijeda da nas spašava mitraljezac sa sarajevskog brda.”

Facebook objavu prenosimo u cjelosti:

“Sram vas bilo

I vi ste mi neka bosanska vlast!

Samo se svadjate!

„Boj se Danajaca i kad darove nose”

“Boj se Vučića i kad vitre donosi iz Beograda u Sarajevo”!

Sutra!

Jad i bojeda da nas spašava mitraljezac sa sarajevskog brda: “Sto muslimana za jednog Sbina, a sada 200 Bošnjaka za jednu vakcinu za srpsku stvar na Balkanu”!
Molim odgovorne da provjere jesu li Vučićeve vakcone ispravne za upotrebu?
Jer onaj koji negira genocid, spreman je da počini novi genocid! Drugim ili svim raspoloživim sredsvima!

Ja ne vjerujem Vučiću i sumnjam u njegove dobre namjere s vakcinama, koje sutra donosi u Sarajevo!

Nemojmo zaboraviti šta je napravio u Potočarima!

Moramo biti oprezni!

Pozivam bošnjačke/bosanske političare, neka se sami imenuju, da sjednu za jedan stol i da se dogovore oko bitnih pitanja za naše zdravlje, našu sigurnost i našu budućnost.

Ako je predsjednik Alija morao sjediti za istim stolom sa Karadžićem dok su granate sipale po Sarajevu i cijeloj Bosni, zašto dojučerišnji partijski i kućni prijatelji Bošnjaci/Bosanci ne mogu sjesti da razgovaraju u miru za čast, ponos, slobodu i sigurnost njihove braće i sestara, njihove djece i svih bosanskih potomaka?
Zašto? Nizašto osim zbog mahalskih sujeta, koje uništavaju našu zemlju, državu i narod!

Jesu li oni svjesni toga?

Jesu li oni svjesni da Vučić ne dolazi sutra u Sarajevo da spašava nas u Bosni, već dolazi da promovira sebe i još usput da iskonstruira incident o ugroženosti kao što je to iskonstruirao u Potočarima, pa on, umjesto žrtava genocida, postade žrtva mudžahidina, o kojima njegov miljenik Milomir (Mrzomir) Marić priča s onu stranu pameti, gdje stanuje Lucifer, koji mu šapće da je Fikret Alić u srpskom logoru smrti smršao od tuberkoloze, a ne od srpskog koncentracionog fašističkog logora.
Kako iko u Bosni može vjerovati Vučiću, koji dopušta da Milomir (Mrzomir) Marić širi bezočnu verbalnu genocidnu mržnju prema Bosni i Bošnjacima/Bosancima, mržnju koja nas podsjeća na predgenocidnu mržnju u “Dugi”.

Umjesto nekadašnje “Duge”, danas se ta mržnja širi na Happy TV, koju uređuje Mrzomir Marić pod vidnim okom Aleksandra Vučića, koji sutra dolazi u Sarajevo da nam podijeli vakcinsku sadaku, jer je bosanska vlast nesosobna da to sama uradi za svoje građane.

Shame on you!
Osjećam se nesigurno!
Selam!”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79