Dr. Nakaš o izjavi premijera Novalića: Treba da reagira tužilaštvo i pokrene krivični proces

Ugledni sarajevski ljekar Bakir Nakaš reagirao je na  izjavu premijera FBiH Fadila Novalića koji je kazao kako nisu žurili za vakcinama da ne budemo pokusni kunići. Prema riječima Nakaša premijer je ovom izjavom pokazao nedostatak znanja.

Novalić mora pojasniti svoju izjavu: Da li je Federacija namjerno odugovlačila s nabavkom vakcina?

– Očito je da čovjek nije vješt i ne zna koliko je brige potrebno za zdravlje ljudi. Njegova izjava je prava dječija i to je alarm da reagira tužilaštvo i pokrene krivični proces. Jedini mu je izlaz da se opravda što do sada ništa nije učinjeno povodom nabavke vakcina protiv koronavirusa – kazao je Nakaš.

Nakaš je dodao kako Novalić ovom svojom izjavom obrazlaže zašto se nismo igrali države. Sjetite se, kaže Nakaš, te njegove izjave prije nekoliko mjeseci, a ovo je samo nastavak.

– Vjerovatno će sutra biti neka treća koja će slijediti neki novi model kada se ispostavi da nema ovih milion vakcina koje su oni najavili. Politika se ne treba baviti ovim poslom. Politika treba da osigura uvjete, a nabavku vakcina prepustiti stručnjacima – govori dr. Nakaš na kraju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79