Dr. Stevanović: Zbog politike SDA, Bošnjacima prijeti geto u njihovoj vlastitoj zemlji

Dr. Dragan Stevanović (SDP), potpredsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva rekapitulirao je dešavanja u posljednjih nekoliko dana u vezi sa izborom gradskog rukovodstva, prije svega gradonačelnika Sarajeva. Međutim, u svojoj poruci nije štedio ni one koji su ga kandidovali, pa ni SDP čiji je kandidat bio.

– Da zaključimo, Građani Grada Sarajeva su izgubili priliku da u politici dobiju čovjeka sa ljudskim likom kojem političko djelovanje nije cilj nego sredstvo u funkciji “malih-velikih” ljudi.

Pirova pobjeda SDA

SDA je izvojevala Pirovu pobjedu, pokazala je trojci da je ranjiva, ali je na svijetlo dana iznijela svu prljavštinu svoje nazovi politike.To je politika ljigave trgovine uz obaranje pogleda kada priča sa vama. Lažu, kradu, petljaju, trguju, prijete i uvijek nađu “demokratske” ručice za prljavi posao.

Skaka, kako je prvi put došao na mjesto “gradonačelnika” tako će i otići na prljav način, tek slijedi istraga o finansijskim dometima njegovog mandata, politički, moralni, ljudski je nula.

Hadžibajrić je zadovoljio svoju sujetu, osvetio se Dini, ali je pokazao da njegov domet dalje od Baščaršija nije moguć. Trgovaće i dalje, a dalje od toga, nema dalje.

Srdić, Dodik, Biber, Jurić i slični i dalje će biti u “politici” po njihovoj mjeri, mjera im je 300 do 400 glasova naivnih ili kupljenih i ucjenjivanje Grada po principu ko da više.

SDP može bolje

Trojka, možete vi mnogo bolje, ako se slomite neće vas slomiti prljava SDA i oni srdići, slomiće vas vaša sujeta i želja da odmah zadovoljite svakog člana. Bolje je da vas je manje, ali iskrenih.

SDP, ovako ne ide dalje i to je svima jasno sem Predsjedništvu i Glavnom odboru u kojem je vrlo malo borbenih, hrabrih, beskompromisnih koji ne kalkulišu. Ima mnogo boljih u našim redovima, ali očito nisu na pravom mjestu.

Moj drug Bogi nije pomogao građanima sem što im je, nadam se, otvorio oči sa kojom bagrom se treba hvatati u kolo koje on ne zna i ne može igrati.

Ja, svoj dio posla sam uradio, na način kako jedino znam, javno i bez straha, na uštrb ličnog komoditeta.

Izgubili su građani Sarajeva, svi, prije svega Bošnjaci, jer je “njihova državotvorna partija” poslala jasnu poruku da je za nju koncept koji zagovara SNSD i HDZ vrlo prihvatljiv, ne zbog Bošnjaka, nego zbog šićara. Bošnjacima prijeti geto u vlastitoj zemlji, ali ovu garnituru političara SDA to ne interesuje, bitno – napisao je Stevanović u svojoj poruci.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79