Dragan Bursać primio prijetnje smrću: “Metak u glavu i pozdrav”

Dragan Bursać, ugledni bosanskohercegovački novinar i kolumnista, autor koji je nedavno proglašen najboljim novinarom Jugoistočne Evrope, primio je otvorene prijetnje smrću iz Crne Gore, gdje, također, objavljuje tekstove.

“Ovako vam to funkcioniše osvježenim tonom današnje Crne Gore. Metak i pozdrav. Tako to ide”, napisao je Bursać na Facebooku.

Izvjesni “Marko Aprcović” napisao je Bursaću:

“Ja sam mrtav ozbiljan, ubiću te proviriš li ikada u CG. Metak u glavu i pozdrav”.

Bursać je za bosanskohercegovačke medije potvrdio da je dobio prijetnje smrću.

“Zaprepastila me je otvorenost i namjera i odlučnost osobe koja stoji iza ovog profila. Zaista ne znam o kakvom profilu ličnosti se radi, što u krajnjoj instanci i nije moj posao. Napad ću prijaviti MUP-u, Udruženju novinara BiH i crnogorskim kolegama. Naravno, nastavljam sa radom, ali ovakva sloboda ljudi koji bi oduzimali živote je indikativna. To nije samo stav pojedinca, to je rezultat toksične sredine u kojoj uzrastaju ovakvi. Hoću na koncu da se zahvalim svim kolegama i dobrim ljudima na podršci i hoću da vjerujem kako će instrumenti pravne države odraditi svoj posao. Bez toga, mi novinari samo smo glineni golubovi u streljani”, kazao je Bursać za Radiosarajevo.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79