Dragan Bursać se obratio ,,SDA botovima”: Moje posljednje obraćanje na ovu temu!

Kada bi se kojim slučajem dijelila nagrada za novinara s najviše primljenih prijetnji u regiji, vjerojatno bi je ponio Dragan Bursać.

I sam će reći kako je prijetnje odavno prestao da broji. No, zato je „pokupio“ neke nagrade koje se uistinu dodjeljuju.

Među ostalim, od recentnijih, i onu za najboljeg novinara BiH u 2017. godini, a na dodjeli proglašenja u organizaciju Društva novinara Bosne i Hercegovine rečeno je, da citiramo, kako se nagrađuju najhrabriji i najbolji.

Jedna od stvari koja mu se stavlja na teret je navodno učešće u ratu u BiH od 92-95 godine, gdje je učestvovao u činjenju genocida u Srebrenici.

Pogledajte objavu Dragana Bursaća na ovu temu:

,,Dobri moji, već duže vrijeme trpim bjesomučne, sramne uvrede i laži od strane SDA-ovih botova o mom navodnom učešću u ratu u Srebrenici. Posljednji put kažem-NIKADA U ŽIVOTU NISAM BIO U SREBRENICI PRIJE 2000. godine.

Od sada će moj pravni tim za svaku ovakvu bjesomučnu laž sudski goniti svakog ko je potegne, jednako kao što će odgovarati svako ko obmanjuje javnost da sam ja “granatirao bihaćku bolnicu”, “pucao na djecu” i ostale bljuvotine.

I ono najvažnije sav novac od presuda će ići za Memorijalni centar u Srebrenici upravo radi istine. Da imamo konačno neke koristi od profašističkih lažova, kao što će, a to sam rekao, svaki pfening od utuženih četnika koji mi prijete smrću ići na isto mjesto.

Ja, Dragan Bursać spreman sam pod punom pravnom i krivičnom odgovornošću da svjedočim o svakoj sekundi boravka kao mobilisanog golobradog mladića u vojsci RS-a, pa očekujem da će i oni koji bjesomučno lažu moći pred sudom prenijeti svoje podatke i dokaze.

Velim, ovo je moje posljednje obraćanje na ovu temu, ostalo će raditi advokati.

Hvala vam!”

Dobri moji, već duže vrijeme trpim bjesomučne, sramne uvrede i laži od strane SDA-ovih botova o mom navodnom učešću u…

Gepostet von Dragan Bursać am Mittwoch, 15. Juli 2020

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79