FOTO: Fena/Amer Kajmović
Dragan Čović (HDZ) uvjetuje podršku SNSD-ovom ministru za imenovanje Mire Džakule (HDZ) na funkciju direktora Elektroprijenosa

Dragan Čović (HDZ) uvjetuje podršku SNSD-ovom ministru za imenovanje Mire Džakule (HDZ) na funkciju direktora Elektroprijenosa


Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto u petak je, kako saznaje Klix.ba, poslala na provjere ime kandidata za novog ministra finansija i trezora BiH Srđana Amidžića (SNSD).

Nakon što se izvrše sigurnosne provjere Amidžića, novi ministar treba biti izglasan u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

S obzirom da je Zoran Tegeltija (SNSD) podnio ostavku i preuzeo funkciju direktora UIO, njega trenutno mijenja Muhamed Hasanović (SDP), inače zamjenik ministra.

Kako smo jučer pisali, za imenovanje ministra finansija BiH se trenutno veže i imenovanje novog direktora Elektroprijenosa BiH.

Kako je Klix.ba saznao, Dragan Čović (HDZ) uvjetuje podršku SNSD-ovom ministru za imenovanje Mire Džakule (HDZ) na funkciju direktora Elektroprijenosa.

No, Dodik je još na nedavnom sastanku u Mostaru kojem su prisustvovali Dragan Čović i Nermin Nikšić kazao da ne podržava imenovanje Mire Džakule jer ovaj nije riješio pitanje kupovine zgrade u Banjoj Luci za potrebe UIO, dok je bio na čelu te institucije

Ipak, Dodik će možda morati “progutati žabu” s obzirom da u Vijeću ministara trenutno sjede samo dva ministra iz reda srpskog naroda (Staša Košarac i Nenad Nešić).

No, da nije sve između SNSD-a i HDZ-a pobrinuo se SDP koji također želi funkciju direktora Elektroprijenosa BiH. Oni na tom mjestu vide Jakuba Viteškića, trenutnog direktora Operativnog centra Elektroprijenosa u Sarajevu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija