Dragan Čović na biračko mjesto stigao noseći masku HDZ-a, očekuju se sankcije

Nakon punih 12 godina, danas se u Mostaru održavaju Lokalni izbori na kojima će građani imati priliku birati svoje predstavnike u Gradskom vijeću.

Tek nekoliko sati nakon otvaranja birališta je zabilježeno prvo kršenje Izbornog zakona BiH, a prekršio ga je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović.

Čović glasao: Drago mi je da smo nakon 12 godina na biralištima, predugo smo bez Gradskog vijeća

Čović je, naime, na biračko mjesto u Kosači stigao noseći masku sa obilježjima svoje stranke, što je protivno odredbama Izbornog zakona BiH.

– Nije dozvoljeno donošenje obilježja i simbola sa političkom konotacijom na biračko mjesto i u njegovu okolinu – navodi se u stavu 5 člana 5.6 Izbornog zakona BiH.

Dragan Čović i HDZBiH, podsjetit ćemo, negiraju legitimitet aktuelnog saziva Centralne izborne komisije (CIK) BiH, koja je u konkretnom slučaju dužna sankcionirati šefa HDZ-a BiH, prenosi Faktor.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79