Dragan Čović: “Pregovori o promjeni Izbornog zakona trebali bi završiti 25. januara”

 

Pregovori o promjeni Izbornog zakona trebali bi završiti 25. januara, najavio je danas lider HDZ-a BiH i HNS-a, Dragan Čović.

Čović je danas nakon sastanka na Kupresu kazao da bi sastanci sa evropskim i američim predstavnicima o Izbornom zakonu trebali da budu završeni do 25. januara.

“Mislim da iduće sedmice imamo nekoliko razgovora, da bi oko 23, 24, 25. januara trebalo da budu završni razgovori o temi Izbornog zakona BiH sa predstavnicimam evropske i američke administracije, u skladu sa dogovorom iz Mostara”, rekao je Čović.

Nakon toga, dodao je, ići će se u dalje pripreme, između ostalog i u manje izmjene Ustava BiH da bi se mogli provesti izbori.

Čović danas na Kupresu sastao sa gradonačelnicima i načelnicima iz svoje stranke, a prisustvovali su i ministri iz Hrvatske Nataša Tramišak, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Ćorić, ministar privrede i održivog razvoja piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79