Dragan Mioković o postupku stranačke kolegice: “Glasanje Boške Čavar je sramotno”

Dragan Mioković, poznati, penzionisani, omiljeni sarajevski policajac, član Naše stranke, reagovalo je na posljednja dešavanja na sjednici Gradskog vijeća Mostar.

– Glasanje Boške Čavar za ostanak vjerskih, neustavnih i onih obilježja pod kojima je HVO vršio zločine tokom presuđenog UZP, u javnom prostoru Mostara, smatram sramotnim. U kapacitetu koji imam založiću se da bude sankcionisana kroz organe Naše stranke, poručio je Mioković.

Zahvaljujući glasu Naše stranke u Mostaru će i dalje se isticati zastave Herceg-Bosne, križevi, brojanice..

Podsjećamo, za to da u javnim ustanovama Grada Mostara trebaju biti istaknuta samo obilježja države Bosne i Hercegovine i Grada Mostara (grb i zastava) glasali su Klubovi Koalicije za Mostar prevođene SDA-om, SDP-a, PMP-a, i vijećnica Irma Baralija iz Naše stranke.

Oni koji su svojim glasom protiv ili suzdražanošću omogućili da u javnim ustanovama Grada Mostara i dalje budu isticana obilježja tzv HRHB, križevi, raspela i brojanice su: Klub HDZ-a, HRS-a, vijećnica Naše stranke Boška Ćavar i zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević iz SNSD-a.

– Odluka o isticanju obilježja na objektima Grada Mostara i unutar njih, isticanju-projiciranju slika i simbola na javnim gradskim objektima koju je predložila Koalicija za Mostar dobila je 17 glasova, što je bilo nedovoljno za usvajanje Odluke. Da bi se usvojila odluka bilo je potrebno 18 glasova vijećnika, objasnio je Sanel Kajan, poznati mostarski novinar i član DF-a.

Dragan Mioković je na posljednjim izborima, iako se prvi put politički angažovao, obezbijedio dovoljan broj glasova za ulazak u Parlament Federacije BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79