Dragan osuđen na zatvorsku kaznu: Seksualno iskoristio štićenice Doma za djecu bez roditeljskog staranja

Dragan L. (46) iz Banje Luke osuđen je danas u Okružnom sudu u ovom gradu na četiri godine i šest mjeseci zatvora zbog dva krivična djela obljube 14-godišnje djevojčice, kao i zbog spolne zloupotrebe djeteta starijeg od 15 godina.

Žrtve su trenutku počinjenja djela bile štićenice Doma za djecu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” u Banjoj Luci.

Prema presudi Dragan L. je dva puta obljubio maloljetnicu od 14 godina, dok je petnaestogodišnju djevojčicu dirao po intimnim dijelovima , privukao je sebi i pokušao joj skinuti hlače, ali je ona uspjela pobjeći.

U presudi se navodi da je optuženi djevojčice upoznao u jednom kafiću, a zatim odveo svojoj kući gdje je u spavaćoj sobi dva puta obljubio četrnaestogodišnjakinju. Tom prilikom petnaestogodišnjakinju je privukao sebi na krevet i pokušao skinuti, ali je ona pobjegla.

Prema ranijim informacijama iz istrage slučaj je otkriven nakon što je vaspitač Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” u Banjoj Luci prijavio da se štićenica nije na vrijeme vratila, te je pokrenuta istraga koja je rezultirala hapšenjem osumnjičenog.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79