Dragičević: Sklonio sam se da mi ne naude

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića iz Banjaluke Davida Dragičevića u uključenju uživo na regionalnoj televiziji N1 danas je izjavio da nije u pitanju azil, ni bjekstvo, nego da se sklonio da ga ne ubiju, a da sada “oni” treba da se boje jer je on bio legalista 11 mjeseci i nije poznato dokad će ostati legalista.

Nije želio otkriti lokaciju na kojoj se nalazi, navodeći samo da je na slobodno mjesto stigao na 22. rođendan ubijenog Davida Dragičevića – 31. januara.

Davor Dragičević u javnosti se nije pojavljivao od 31. decembra kada je policija intervenisala zbog okupljanja članova grupe “Pravda za Davida”, a danas je, komentarišući ta dešavanja, optužio vrh entitetske vlasti i Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a da su pokušali da ga likvidiraju.

– Dokazi svi postoje, sve je jasno, ovo je lična osveta – kazao je Dragičević.

Naglasio je da se sve o ovom slučaju zna, da to znaju i u MUP-u RS, kao i da ga je razočarala međunarodna zajednica.

– Grupa Pravda za Davida ići će više prema međunarodnoj zajednici, a ja ću manje jer nemam povjerenja – kazao je on.

Istakao je i da će grob Davida Dragičevia biti izmješten u Austriju, a da je Davidova majka Suzana Radanović pokrenula proceduru za taj korak.

Na pitanje kada će ponovo doći u BiH, odgovorio je: “Kad dođe vrijeme”, te pozvao građane da 16. februara dođu na skup i podrže Muriza Memića , koji traga za istinom o smrti sina Dženana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79