Dragičeviću odbijen politički azil u Austriji

Davor Dragičević kazao je za GERILU kako je istina da se se vraća u Banja Luku do kraja mjeseca. Razlog je, između ostalog, i odbijanje ovdašnjeg suda da mu da politički azil u Austriji.

“Tragično i žalosno je to da je i ovo politička odluka, jer je prva sutkinja koja je bila zadužena za moj slučaj već bila donijela odluku o odobravanju mog azila, ali je naprasno zamijenjena i evo sada je odluka takva da ostajem bez azila”, kazao je.

“Mojoj bivšoj supruzu Suzani je doskorašnja glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH rekla da zna da je meni život u BiH ugrožen onog trenutka kada se vratim u državu. Ali ne mogu više, vrijeme je da se ovo završava, hoće li to biti MUP ili Tužiteljstvo, vidjet ćemo. Također znam da će me odmah uhititi po dolasku u BiH, i na to sam spreman. Opet ostavljam grob svog sina, ovaj put u drugoj državi, ali dolazim da se borim za istinu i pravdu“, naglašava Dragičević

Dragičević najavio svoj dolazak u Banja Luku: Dolazim po pravdu za svog sina

Na pitanje je li postojala mogućnost da ostane u Austriji, u smislu da se žali na odluku suda ili da dobije običnu, radnu dozvolu, ističe da to nije bila opcija.

“Politički azil ima svoju težinu i značio bi ovom cijelom slučaju ubojstva mog sina Davida. Ja nisam otišao u Beč da bih radio na bauštelu ili uživao u nekim milijunima, o kojima laži šire mediji bliski zločincima, već da bih spasio zdrav razum. Ali možda ovako i mora biti, da se vratim dole po istinu”, kaže Davor Dragičević.

Što se tiče informacija u slučaju razrješenja Davidovog ubojstva, ističe da će i tu uskoro biti promjena…

“Imam informacije da će neki visokopozicionirani službenici MUP RS i akteri ovog zločina uskoro biti uhićeni, a potom, nadam se, i procesuirani, poput Ilića i Kremenovića. Kostreševiš ima sve dokaze, zna sve informacije, ali ne znam zašto još šuti”, naveo je Dragičević.

“Još ne znam hoću li doći automobilom, a potom vjerovatno uhićen na granici u Gradišci, ili ću doći avionom u Sarajevo. Vidjet ćemo, dok završim neku papirologiju još ovdje, najavit ću svim medijima kada budem znao točan datum i mjesto mog povratka u BiH”, kazao je na kraju otac ubijenog Davida Dragičevića.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79