Draginja Vlk iz SNS-a dala ideju u Skupštini Srbije da Aleksandar Vučić vlada doživotno (VIDEO)

U Narodnoj skupštini Srbije poslanici često budu veoma kreativni i dosjetljivi pa sjednice koje znaju trajati i nekoliko dana često učine zanimljivim. Ovog puta, monotonost zasjedanja i političkih tema “začinila” je Draginja Vlk ispred Srpske napredne stranke (SNS).

Iako se srbijanska politika koju predvodi Aleksandar Vučić zalaže i teži ka demokratiji, zastupnica Vlk i “njene prijateljice i rođaci” imaju, možda, malo drugačiji pogled na to.

Naime, Vlk je tokom svog obraćanja na skupštinskoj sjednici izjavila kako su ljudi bliski njoj zadovoljni načinom Vučićevog vođenja države, te se pitaju na koji način bi se njemu mogao produžiti mandat doživotno.

“Nebrojano veliki broj mojih prijateljica i rođaka kažu da su izuzetno zadovoljne obraćanjem Vučića i zapravo su me pitale na koji način može da se produži mandat predsjedniku da vlada doživotno”, izložila je Vlk, na šta je Ivica Dačić opomenuo ostale poslanike sa riječima “šta je smiješno”.

Podsjetit ćemo, nedavno se u Narodnoj skupštini Srbije vodila zanimljiva polemika koja je privukla mnogo pažnje. Tada je Vučić, predstavljajući poslanicima izvještaj o Kosovu, od šefa poslaničke grupe “Zeleno – levi klub” Radomira Lazovića dobio citiranje jedne turbo-folk pjesme koja broji riječi “Tu lutaš, bebo. Skren'o si s puta, bebo”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79