Drama kod Vlasenice: Vozilom izgurao s puta muškarca i brutalno ga pretukao

Prava drama odigrala se sinoć pet minuta poslije ponoći na magistralnom putu Vlasenica – Han Pijesak, kada je S. Đ. terencem izgurao s puta N. T., nakon čega ga je izvukao iz vozilo i brutalno pretukao.

Kako saznaje portal „Avaza“, napadač je načelnik Han Pijeska Slobodan Đurić. Prema prvim informacijama, motiv za napad je bizaran – svađa u saobraćaju.

N. T. je, naime, s Renault Twingom pokušao da prestigne terenac Ford Đurića, što se načelniku, očigledno, nije svidjelo.

Đurić je prvo terencem popriječio put N. T., koji je uspio okrenuti vozilo te se dao u bijeg. Đurić je krenuo za njim te ga je sustigao i izgurao s ceste, a potom izvukao iz vozila i brutalno pretukao.

Miljan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik, navodeći incijale napadača i oštećenog, potvrdio nam je da se dogodio nemili događaj.

– Pet minuta nakon ponoći prijavljeno je da je na nepoznato lice s nepoznatim vozilom sustiglo lice incijala N. T., koji je upravljao Renaultom, nakon čega je zaustavio vozilo i fizički ga napalo. Povrijeđeni je zbrinut u Dom zdravlja Vlasenica, nakon čega je upućen u Zvornik, a nakon čega je prevezen u Univerzitetski klinički centar Tuzla na daljne zbrinjavanje. Policijski službenici su poduzimajući određen istražne mjere i radnje utvrdili da postoji osnovana sumnja da se u vezu sa navedenim događajem može deovesti lice incijala S. Đ. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, koji je rekao da navedeni događaj ima obilježja krivičnog djela teška tjelesna povreda i izazivanje opasnoti. Policijski službenici nastavljaju daljni rad na pronalasku osumnjičenog lica i vozila kojim je upravljao – kazao je Bobar.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79