Drama na Ilidži: Polupao četiri vozila, policija mu prilikom privođenja pronašla pištolj

U sarajevskom naselju Ilidža jutros se odvijala prava drama.

Naime, nekoliko stanovnika Ilidže obratilo se tokom dana Faktoru kazavši ih je jučer ujutro probudila galama. Navodno je muškarac fizičkički maltretirao ženu, zatim je oštetio nekoliko parkiranih automobila da bi se na kraju dao u bijeg. No, policija ga je uspjela uhvatiti. Dio ovin navoda potvrdili su nam u Operativnom centru Ministarstva untrašnjih posloova Kantona Sarajevo.

– U 6.30 sati došlo je do narušavanja javnog reda i mira. Muškarac je oštetio tri automobila, a uz sebe je imao gasni pištolj – kazali su za Faktor u MUP-u KS.

Da li je u izvještu potvrđeno nasilničko ponašanje prema jednoj ženi?

– Tu informaciju zasad nemamo. Možda bude u sutrašnjem širem izvještaju – istakli su jučer.

Prema našim infromacijama, izgrednik više nije na području KS.

– Da, on je predat u nadležnost MUP-a Zeničko-dobojskog kantona – potvrdili su nam u MUP- KS.

U današnjem policijskom izvještaju stoji:

Dana 21.11.2021.godine u 06,10 sati u ulici Rustempašina, općina Ilidža, policijski službenici Pete PU lišili su slobode lice S.O., rođen 1986.godine u Zenici, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 293. i člana 369. KZ F BiH (Oštećenje tuđe stvari i Lažno predstavljanje). Isti je u ulicama Ustanička i Emira Bogunića Čarlija, općina Ilidža, oštetio četiri motorna vozila. Prilikom lišenja slobode navedeno lice se lažno predstavilo policijskim službenicima. Izvršenim provjerama utvrđeno ja da je za S.O. raspisana potraga od strane Općinskog suda Zenica. O pomenutom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, navedeno lice je predato u nadležnost policijskim službenicima MUPa ZDK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79