Drama na Jahorini: Muškarac pao s motocikla i teško se povrijedio

Pripadnici Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo, na poziv kolega iz GSS RS locirali su i zabrinuli njemačkog motociklistu koji je na teško pristupačnom terenu doživio pad s motocikla.

– Pozvali smo gorskog spasioca iz Goražda, koji ima Quad, probili smo se i ostvarili smo kontakt s osobom. Nema povreda, žali se na glavobolju, pa ćemo nakon što njega i njegov motocikl spustimo niz planinu uraditi dodatne provjere – kazao je za portal “Avaza” Fahrudin Dobrača, načelnik GSS Novi Grad Sarajevo.

Nezgoda se desila nakon što je avanturista iz Njemačke iz Sarajeva stigao na Jahorinu, a potom se preko planine pokušao spustiti prema Grebku, Foči i nastaviti put prema Crnoj Gori.

– Dobro je uradio što nije pokušavao ništa na svoju ruku, što je ostao na licu mjesta jer ovdje ima i miniranih područja. Radi se o lokaciji između Bešlića i Jamića iznad Fočanske Jabuke. Obavijestili smo i njemačku ambasadu – dodaje Dobrača.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79