Drama na Olimpijadi u Parizu: Hrvatici oduzeta medalja

Drama na Olimpijadi u Parizu: Hrvatici oduzeta medalja


Hrvatska džudašica Katarina Krišto doživjela je nevjerovatan preokret u borbi za bronzanu medalju u kategoriji do 63 kilograma na Olimpijadi u Parizu. Iako je na početku slavila osvojenu medalju, nakon pregledavanja snimke suci su donijeli odluku koja je promijenila ishod borbe.

Krišto je bila na putu prema medalji kada je, nakon uspješne akcije koja joj je donijela bod, slavila pobjedu. Međutim, suci su pregledom snimke utvrdili da je Krišto izvela nedopušteni zahvat ispod pojasa, što je bila treća opomena za nju. Ova odluka rezultirala je njenim porazom i gubitkom medalje, što je bio ogroman udarac za nju i hrvatski džudo.

Nakon borbe, Krišto je izjavila: “Ne znam kako riječima izraziti taj osjećaj. Ne znam jesam li tužna, razočarana, bijesna. To je neki miks.  Nastaviš se boriti i izgubiš borbu na treću kaznu koju ne znam ni sama kako sam uspjela dobiti. Valjda sam to nešto napravila što oni kažu da jesam. Šuplje, prazno se osjećam.”

Krišto je dodatno komentirala: “Sudije su tu da sude, a ja sam samo mali pijun.”

Ovo je bila teška večer za hrvatsku džudo reprezentaciju, ali Olimpijada u Parizu donijela je i radost drugim natjecateljima. Slovenka Andreja Leški osvojila je zlatnu medalju u istoj kategoriji nakon pobjede u finalu protiv Meksikanke Priske Alcaraz, što je prvo odličje za Sloveniju na ovogodišnjim Igrama.

Kosovo je također zabilježilo uspjeh s Distrijom Krasnići koja je osvojila srebro u kategoriji do 52 kilograma.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija