Drama na Panonskom jezeru: U posljednji tren spašen život petogodišnjem dječaku

Ovaj slučaj je bio povod da iz Panonike apeluju na roditelje da paze na svoju malodobnu djecu, jer su samo oni odgovorni za njihovo zdravlje i sigurnost u vodi.

Na kompleksu Panonskih jezera u Tuzli ove sedmice je pravoremneom intervencijom spasilačke službe od utapanja spašen petogodišnji dječak.

– U ponedjeljak u 16 sati spasilac Mišo Stanek je na poziciji trećeg jezera Panonike spasio je od utapanja dječaka H.G. rođen 2015. iz Gračanice. Dječak je neplivač koji je koristio plivačko pomagalo plastični šlauf, ali nije bio pod kontrolom roditelja. U jednom trenutku je dječak izgubio kontrolu i kontakt sa pomagalom i naglo potonuo. To je primijetio spomenuti spasilac koji je munjevito reagovao, skočio u vodu u uniformi i kompletnom opremom, i spasio dječaka od utapanja. Dječak je nakon spašavanja i ukazane prve pomoći od strane spasilaca bio pri svijesti i komunikativan te je predat dežurnoj ekipi hitne pomoći Doma zdravlja Tuzla na Panonici na dalje postupanje – istakli su iz Panonike, koji su ovu priču podijelili na svojoj Facebook stranici.

Ovaj slučaj je bio povod da iz Panonike apeluju na roditelje da paze na svoju malodobnu djecu, jer su samo oni odgovorni za njihovo zdravlje i sigurnost u vodi. JKP Pannonica doo Tuzla je čestitala Spasilačko-redarskoj službi Ski Jet na odlično odrađenom poslu na brizi o zdravlju i sigurnosti gostiju Panonike.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79