Drama na Stupu: Mještani strahuju da će se srušiti zgrada, policija na terenu

U novom stambeno-poslovnom kompleksu “Bulevar” na Stupu u ul. Džemala Bijedića sinoć u 3 sata došlo je do erozije tla. Zabrinuti građani su prijavili ovaj slučaj inspekciji i policiji jer se plaše rušenja zgrade koja je odmah uz gradnju. Policija je došla, međutim, od inspekcije ni traga ni glasa.

– Kad se to desilo, uplašio sam se i uzeo svoju djecu i krenuo da idem iz stana jer sam mislio da će se srušiti čitava zgrada – rekao je zabrinuti građani koji je htio ostati anoniman.

Prema projektu, na tom dijelu trebaju biti garaže.

Avaz” je u posjedu nacrta koji su stanari dobili od Općine.

– Prema tom nacrtu, građevinska zona bi trebala biti odmaknuta još 5 metara, a oni trenutno kopaju na granici s našom parcelom. Njihova građevinska zona počinje pet metara od naše parcele – rekao je stanar Bruno Stanić.

Dodaje da su jutros radnici sklanjali ostatke betonske konstrukcije koja se urušila odmah uz ogradu.

– Bagerima su sklanjali sve to – kazao je Stanić.

Firma ”Bulevar” d.o.o., koja se nalazi u vlasništvu kompanije ”Tibra Pacific” iz Kiseljaka, započela je u julu prošle godine izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa ”Bulevar” u sarajevskom naselju Stup.

Osim poslovnih prostora na nižim i stambenih na višim etažama, ovaj objekt u svojim podzemnim etažama sadržavat će parking prostore – garažu za buduće korisnike.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79