Drama se nastavlja: “Na 100 metara je imala “fore” da zakoči. Advokatica poručila da Meris laže

 

Sunejja Avmedoski pregazila je svog bivšeg momka Merisa Bajricu prema njegovim tvrdnjama. Nemili događaj, kako on tvrdi desio se u petak, a kako kaže nije mu jasno zbog čega se to dogodilo.

– Izašao sam iz firme, čekalo me je automobil. Prošla je par puta pored mene. Kada sam vidio da me provocira, izašao sam na cestu i odjednom na 100 metara je imala “fore” da zakoči i mislio sam da će stati. Znao sam da je dijete sa njom. Zbog toga sam i stao na put. Ona je pregazila mene – izjavio je Bajrica za portal “Avaza”.

Merisa automobilom pregazila bivša djevojka: Završio na KCUS-u sa težim tjelesnim povredama”

Bili u ljubavnoj vezi

Prema njegovim tvrdnjama u automobilu se u to vrijeme nalazila Sunejja sa drugaricom i sa kćerkom.

– To se desilo u petak. Nije bio sukob. Ja sam više puta dolazio u Sarajevo da vidim dijete, zadnja 3-4 mjeseca od kad nismo zajedno. Mada to dijete nije upisano na moje ime, nego na njenog prvog supruga. Imala je brak prije mene – tvrdi Bajrica.

Kazao je da se ovaj slučaj dogodio u Goraždu ispred firme gdje je on uposlenik. Istakao je da su dvije godine bili u ljubavnoj vezi. Ne zna razlog zašto se desilo ovo, ali tvrdi da je bio svjestan svega. Mislio je da ga ona ipak neće udariti automobilom.

– Kada me je udarila, tu sam se onesvijestio – rekao je on.

Tvrdi da je Sunejja iznajmila automobil marke Peugeot 208. On je trenutno u bolnici, smješten je na odjel hirurgije. Njemu su konstatovane teške tjelesne povrede. Kako tvrdi Meris, Sunejja je vozila bez vozačke dozvole.

– Sutra moram na operaciju. Fraktura je ispod oka. Imam vrtoglavicu. Dobro sam prošao kako je moglo biti. Ja to najvećem neprijatelju ne bi uradio – rekao je.
Imali svađe

Tvrdi da su imali par puta svađe, dolazio je kod nje u Sarajevo da dijete vidi, iako je ona to branila. Istakao je da ona živi u Otesu sa sestrom i majkom.

Naglasio je da ne zna gdje se nalazi njihovo dijete, a 28. novembra bi trebao da ide na sud vezano za skrbništvo nad djetetom.

Oglasila se vozačica Suneja: “On je meni iskočio na put. Ugrozio je moj život i našeg djeteta”

Netačni navodi

– Ja Sunejja Avmedoski izjavljujem da informacije koje ste dobili sa druge strane su netačne. Za svaki detalj saobraćane nesreće koja se dogodila ima izvještaj u MUP BPK Goražde.Gospodin koji vam je iznio svoju priču nije istinita. Osoba je meni iskočila na put. To je sam izjavio u policijskoj upravi. Pokušao je ugroziti moj život i našeg zajedničkog djeteta. Sve informacije su navedene u policijskoj upravi. A da je bio pokusaj ubistva ja ne bih bila na slobodi. To je sve što ću izjaviti – rekla je ona.

– Jedan portal je objavio fotografiju Sunejje bez bilo kakvog i ovlaštenja. Nije stvarno korektno, nije uredu pisati na osnovu izjave gospodina Merisa. Nije tačno. Ja samo mogu reći da nisu tačni njegovi navodi. Suenjja vodi postupak protiv njega na sudu da ga je prijavila. Tužilaštvo provodi postupak za nasilje koje je on nad njom vršio, tako da nisu tačni podaci koji su objavljeni. Mislim da će iza toga biti postupak koji će se voditi i dobit ćete više informacija – rekla je advokatica Dženana Devedžić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79