Drama u Atini: Huligani s palicama i pištoljima opkolili navijače BiH

Većina navijača naše reprezentacije će nakon sinoćnjeg poraza od Grčke htjeti što prije zaboraviti tu atinsku noć, spremiti je negdje u ladicu sa ostalim negativnim gostujućim rezultatima i pitati se kada će se okrenuti novi list i da li mi stvarno možemo bolje.

Međutim, za određenu grupu naših navijača koji su imali sreću, ili nesreću, da ovu utakmicu uživo prate na OAKA stadionu ova noć će sigurno ostati duboko urezena u sjećanje i to ne samo zbog rezultata.

Nakon povratka u hotel nakon meča grupa od sedam, osam naših navijača je izbjegla moguće krvoproliće u najmanju ruku. Sjeli su u baštu hotela da popričaju o utakmici, pročitaju onu šta su izjavili selektor i igrači.

U tom trenutku ih opkoljava grupa od četrdesetak navijača AEK-a, naoružanih bukvalno do zuba. Bilo je tu bejzbol palica obmotanih žicom nalik na Neganovu Lucille iz Walking Deada, šipki, ali i nekoliko pištolja.

Momci su postrojeni a zatim je postavljeno pitanje: Da li ste fašisti? Da li ste iz Bosne i da li ste fašisti? Na odričan odgovor uslijedilo je skidanje majica i pregledanje da li neko ima ikakvih tetovaža uz konstantnu viku i struganje, udaranje palicama ne bi li ih još više zastrašili.

Jedan, onako probran, od strane grka dobija i udarac glavom u glavu. Tih par minuta je za njih trajalo kao nekoliko sati. U jednom trenutku iz mase izlazi stariji lik, po procjenama naših sagovornika, između četrdeset i pedeset godina, i govori da će sada sve biti ok i da će ih pustiti.

Uz nekoliko oduzetih šalova ova grupa huligana se u velikoj brzini razilazi, baš onako i kako su se pojavili, jer vjerovatno nisu našli ono šta su tražili.

Na svu sreću niko nije ozbiljno stradao, ali eto neka ova priča ostane podsjetnik da su Atina i Grčka, ipak neka druga priča jer Akropolj i centar su šminka, ali čim zađete malo dalje, a u ovom slučaju je to samo petnaestak minuta od centra i možda i najskupljeg hotela u gradu, sasvim druga. Ona puna beskućnika na svakom čošku, narkomana, džeparoša i sijaseta drugih likova.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments