Drama u Banjoj Luci: Četvorika osumnjičena za kidnapovanje 17-godišnjakinje

Banjalučka policija upasila je četiri osobe, među kojima je i maloljetnik, zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela, a u vezi sa kidnapovanjem jedne 17-godišnjakinje iz kuće u kojoj je boravila u Banjoj Luci.

Prava drama se, kako saznajemo, sinoć desila u banjalučkom naselju Budžak, a djevojka je zadobila i povrede. Zahvaljujući brzoj reakciji policije, osumnjičena četvorka je otkrivena i uhapšeni su.

Kako je saopćeno iz PU Banja Luka, neposredno nakon zaprimljene prijave uhapšen je Š. Š. zbog sumnje da je počinio krivična djela tjelesna povreda i protivpravno lišenje slobode, zatim N. A. i T. A. zbog sumnje da su počinili protivpravno lišenje slobode i jedna maloljetna osoba zbog nasilja u porodici, te također protivpravnog lišenja slobode.

Nezvanično saznajemo da je maloljetni osumnjičeni bio nevjenčani suprug otete djevojke, koji je pred kuću u kojoj je boravila došao zajedno sa svojim ocem i još dvije osobe.

– Zaprimljena je prijava da su navedeni protivpravno lišili slobode jednu maloljetnu osobu i da su joj nanesene tjelesne povrede. Efikasnom reakcijom policije su pronađeni i u toku je kriminalistička obrada. O svemu je obaviješten tužilac za maloljetnike i Centar za socijalni rad Banja Luka – saopšteno je iz PU Banja Luka.

Oštećena djevojka je imala vidne povrede po cijelom tijelu, a trenutno je smještena u Sigurnu kuću.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79