Drama u bh. školi: Majka prijavila nastavnika policiji, dječak poručio da ne može više izdržati

 

Policijskoj stanici u Cazinu obratila se majka jednog od učenika koja je prijavila nastavnika da, navodno, maltretira njenog 15-godišnjeg sina.

Kako saznajemo radi se o OŠ “Stijena”, te da se radi o nastavniku fizičkog vaspitanja. Majka dječaka tvrdi da psihičko maltretiranje od strane nastavnika prema njenom sinu traje tri godine, te da je odlučila sada da ga prijavi jer dječak više ne može izdržati.

Naknadno saznajemo da je 15-godišnjak rekao da je već neko vrijeme pod stresom, te je poručio da će se ubiti ukoliko se maltretiranje od strane nastavnika nastavi. Iz Centra za socijalni rad Cazin kažu da su obavili razgovor s djetetom i majkom.

S druge strane, nastavnik sve navode dječaka negira, te tvrdi da ga nikada nije maltretirao. Nastavnik kaže da je dječak taj koji ima probleme, odnosno da se ostali učenici žale na njegovo ponašanje u razredu.

Policija je sastavila zapisnik, te ga predala u nadležnost Kantonalnog tužilaštva piše Cazin.net

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79